Het ‘is-dit-nou-alles?’ gevoel

Korte termijn
Je kent het wel, het gevoel dat pas weggaat nadat je voldoende afleiding hebt gevonden. De ene keer is een middagje shoppen genoeg om je op andere gedachten te brengen, de andere keer werkt het rondneuzen op een boekingssite voor weekendjes weg beter om je af te leiden. En als het gevoel zelfs dan nog niet weg is, kun je altijd nog het web afstruinen naar inspiratie voor de inrichting van je woonkamer, want zeg nu zelf, dat is ook weer een tijd geleden. De ene maatregel is doeltreffender dan de andere, maar een ding hebben ze allemaal gemeen: ze werken ontzettend goed om van dat nare ‘is-dit-nou-alles-gevoel’ af te komen. Op korte termijn.

Lange termijn
Op langere termijn blijft dat ‘is-dit-nou-alles-gevoel’ knagen. Hoe dat komt? Je leeft niet naar je waarden. Je benut je potentieel niet. Wanneer was jij de laatste keer all in? Gaf je zoveel van jezelf dat je het risico liep alles kwijt te raken dat je al in de pocket had? Dat je keuzes maakte die de veiligheid van je dagelijkse leventje op het spel zetten? Waarom zou je ook… wie de lat niet al te hoog legt behaalt zijn doelstellingen immers al vrij snel. En dat voelt goed. Op de korte termijn. Je levert minimale inspanning en weet zo een goedkoop zesje te scoren. Een zo comfortabel mogelijk leventje. Dat doet iedereen toch? Klopt. Dat is dan ook precies de oorzaak van dat knagende ‘is-dit-nu-alles-gevoel’ dat onze westerse samenleving teistert. Hoe meer spullen we kopen, des te leger we onszelf voelen. Hoe verder we reizen naar de meest exotische bestemmingen, hoe minder oog we hebben voor onze om aandacht schreeuwende binnenwereld. Want die knaagt. En blijft knagen. Intuïtief nemen we namelijk geen genoegen met onze comfortzone als grootste ambitie. Ieder levend wezen wil groeien.

Persoonlijke groei
Goed nieuws, want als je dit leest ben je je comfortzone waarschijnlijk spuugzat (anders zou je geen blogs lezen op de website van een life- en loopbaancoach). De fase van ontkenning ligt achter je. Je weet dat je tot meer in staat bent dan je tot nu toe hebt laten zien. Je bent klaar voor een persoonlijk groeiproces dat jou in staat stelt meer uit jezelf te halen.
Om je verder te ontwikkelen moet je je ont-wikkelen. Knellende ballast overboord zetten. Door nee te leren zeggen tegen datgene dat jou ongelukkig maakt, creëer je ruimte voor datgene dat jou wél gelukkig maakt. Dit is een intuïtief proces dat je niet van tevoren kunt uitdenken. Je ont-dekt het pad dat schuil gaat onder de berg verplichtingen die je jezelf oplegt (of laat opleggen). Maar onthoud dit: het volgende boek gaat pas open als je het oude boek sluit. Vertrouw op je gevoel. Langzamerhand leer je zo opnieuw bepalen wat het leven voor jou betekenisvol maakt❤

Artikel met plezier gelezen? Help me het bereik te vergroten met een like en/of het artikel te delen. Zo geven we samen steeds meer mensen de kans hun persoonlijk groeiproces op te pakken. Heb je moeite om op je eigen gevoel te vertrouwen, of weet je niet meer wat je voelt? Aarzel niet om contact met me op te nemen, als coach gids ik je graag langs de blokkades die je op het pad van persoonlijke groei tegenkomt. Vertrouw me, ik ken de weg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *